Old Man Nate’s Halloween Tale

Prietena şi colega mea într-ale filmului, Alexandra M. Păun, a scris – şi ilustrat cu mânuţa ei! – o carte de aventuri în limba engleză.

Despre ce e vorba? Ne spune chiar ea, într-un interviu pe care cu generozitate mi l-a acordat pentru voi:

Mihai Hristea: Ce-avem acolo fain? Ştiu că ai nişte personaje simpatice foc.

Alexandra M. Păun: Motanul Keops are apucături de căţel. Stapâna lui, Molly, a reuşit chiar să-l dreseze, aşa că, pe lângă treburile fireşti ale unei mâţe, Keops ştie şi să răspundă la comenzi.

MH: Ha, Keops mi-aduce aminte de Maximus, calul cu apucături de ogar din “Tangled”.

AMP: Da, sunt haioase animalele cu apucături ale altor specii… Dar să ştii că se întâmplă asta în realitate. Motanul meu, Keops, mi-a inspirat de fapt personajul din carte. Are personalitate de căţel uneori, iar ca înfăţişare, personajul Keops a împrumutat puţin şi din atributele uneia din surorile motanului meu, Nyx, negresă, cu lună pe burtică… 

MH: Alte personaje?

AMP: Danny, verişorul lui Molly, care, la numai 11 ani, ştie să repare bicicletele găştii; ba, mai mult, se pricepe şi la maşini! Colegul lor, Malcolm, se distrează inventînd poveşti de groază despre “Moşul Nate”, grădinarul bătrân şi misterios din orăşelul lor. Nici nu e greu: Moş Nate e un singuratic, iar în faţa casei lui are o pădure de sperietori de ciori ce arată ca nişte oameni traşi în ţeapă! Însă lui Johnny Junior, fratele cel mic al lui Malcolm, nu îi e frică de nimic, aşa că îi provoacă pe toţi să meargă de Halloween la Moşul Nate.

MH: Dar, totuşi, de ce o poveste despre Halloween în preajma Crăciunului?

AMP: Cartea este publicată în regim de self-publishing şi a fost disponibilă cu câteva zile înainte de Halloween, dar numai pentru comenzi online. Între timp am deschis colaborarea cu Librăria Anthony Frost şi, pentru că durează cam 2 săptămâni până ajung cărţile, care se tipăresc în SUA, aşa a fost să fie, anul acesta…  Ştii, e o tradiţie deja să ne uităm la “The Nightmare Before Christmas” mai degrabă de Craciun, decât de Halloween, aşa că şi cartea mea poate fi un cadou frumos de Crăciun pentru un copil care invaţă limba engleză.

MH: Cam de pe la ce nivel de cunoaştere a limbii engleze poate fi înţeleasă?

AMP: Cel puţin anul 3 de studiu.

MH: Cartea ta deschide o serie – am înţeles că mai pregăteşti şi alte aventuri pentru gaşca acestori puşti şi pisicâinele lor.

AMP: Oh, da! Ca urmare a aventurii lor de Halloween, de Crăciun – ştiu, iar nu ne sincronizăm, dar acum lucrez la povestea asta – puştii noştri vor explora ruinele unei case “de groază” şi vor avea o surpriză specială, iar în primăvară vom afla cum e cu “vânătoarea de ouă-de-Paşti” şi unde a dispărut atât de misterios motanul Keops. Dar, pentru început, vă invit să-i cunoaşteţi pe aceşti copii în prima lor aventură din “Povestea de Halloween a Moşului Nate”/”Old Man Nate’s Halloween Tale”.

MH: La Anthony Frost…

AMPDa. Cartea este disponibilă din 20 decembrie la Librăria Anthony Frost – pe Calea Victoriei nr. 45, în Piaţa Revoluţiei, lîngă Biserica Creţulescu. Program de luni pînă sîmbată între 10.00 şi 19.00 şi duminică de la 10.00 la 14.00. Veţi auzi anunţul şi la Radio Itsy Bitsy – oamenii de-acolo au fost foarte drăguţi şi au fost de acord cu un parteneriat media.

MH: Dedicaţii, autografe…?

AMPDa, da, da! Primele 10 exemplare au dedicaţie şi autograf de la mine.

MH: Online se mai găseşte?

AMP: Sigur. Pe Amazon şi CreateSpace.

MH: Mulţam fain pentru informaţii, Alexandra.

AMP: Cu mare drag. Şi vă invit la Anthony Frost!

Igitur… Care sunteţi din sau prin Bucureşti, daţi iama-n librărie. Care nu, aveţi varianta achiziţionării online.

Enjoy!

1 Comment

  1. Nice one, spor la vanzari !


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.