Preguntame!

Mulţi mă vor înjura, probabil, dar o spun pe şleau: unul dintre puţinii jurnalişti specializaţi în sport pe care-i apreciez este domnul Cristian Geambaşu.

Evident, şi de această dată sunt de acord cu dumnealui – nu trebuie să demonstrăm nimic, nici spaniolilor, nici Europei, ci doar să fim noi înşine.

Altfel, foarte frumos gestul acelor voluntari care le vor oferi gratis consultanţă oaspeţilor noştri la finala UEFA Europa League.

Însă ceea ce trebuie să ştie oamenii care ne vizitează urbea în aceste zile este că bucureştenii – şi românii în general – vorbesc şi engleza şi franceza destul de bine, nu doar spaniola şi italiana, care şi-aşa seamănă binişor cu limba noastră natală.

Aşadar, insist – extrem de frumos gestul voluntarilor, dar cred că se poate comunica şi dacă nu eşti vorbitor de spaniolă. Eu cu Carlita aşa fac: ea în portugheză, eu în engleză. Chiar nu contează când le vom învăţa – eu portugheza şi ea engleza – important e că reuşim să comunicăm.

Aşa că domnii suporteri care vin la Bucureşti pot avea încredere – sunt destui cetăţeni obişnuiţi care le vor acorda sprijin gratuit la nevoie. Chiar şi când confundă ministerul cu vreo agenţie, cum i s-a întâmplat amicului Toshiro. 😀

Bienvenidos a Bucarest!

Advertisements

2 Comments

  1. Ei, na, Geambașu… Alt mâzgălici mereu încruntat… Iar spaniolilor ce să le demonstrăm? Ei au venit p-acilea cu fotbalu`. Iar la capitolul ăsta tre` să facem ciocu` mic. Nu și când e vorba de alte alea… Spaniolul care a nimerit la noi s-a chinuit nițel să ne spună ceva într-o engleză aproximativă. Unul din colegii mei a stat 5-6 ani în Spania (nu, nu la căpșuni…), așa că vorbește limba muy bien, deci omul o fi rămas cu impresia că todos los rumanos hablan español…Păi, bre, după cum i-am zis, nici nu-i greu: el rumano y el español tienen algo en común: el origen. Că`z de la Râm ne tragem. Iar, pentru mujeres, mai sunt și niscai telenovelas. Așa că…

  2. Ei, mie Geambasu mi se pare un jurnalist de calitate din generatia mea – bine, banuiesc ca el e ceva mai mare ca varsta, dar sa admitem conventia asta.

    Cat despre spaniolul tau ratacit prin cladirea ministerului, nu cred ca a fost vreodata in pericol de a nu se descurca. Cum ai spus si tu, se gaseste oricand un vorbitor de spaniola in caz ca nu stiu ei engleza.

    Telenovele, daaaaaa!!! Ce s-ar fi facut gospodinele romance fara ele? 😆


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.