Încrezători după meciul cu Kielce?

Aceasta e-ntrebarea. Reghe ne promite că Steaua va arăta cu totul altfel în partidele oficiale, va avea rezultate mult mai bune şi, mai mult, va juca spectaculos, ofensiv, va înscrie mai multe goluri. Şi ne spune să fim încrezători.

Unii suporteri îi dau dreptate şi sunt foarte calmi, invitându-ne pe toţi să credem în titlul cu numărul 25. Alţii dau ceva semne de îngrijorare. Starea de nervozitate e alimentată din belşug de presă, jurnaliştilor venindu-le cum nu se poate mai bine prestaţia sub aşteptări a steliştilor în aceste meciuri de pregătire din perioada de iarnă. De rezultate ce să mai zicem – mană cerească pentru detractori. Iar ăştia parcă s-au înmulţit: ăia de la Pro, ştim, au războiul lor cu clubul, dar pe ăştia de la Digi ce i-a apucat? Aşa o fi la modă, să critici Steaua, să cauţi sămânţă de scandal…

Pe fanii altor echipe îi mai înţeleg: jubilează când Steaua dă rateuri după regula aia cu capra vecinului, dar ziariştii, teoretic imparţiali, ce interes au, li se pare lor că au de câştigat mai mult din cancan ieftin? Păi, fraţii mei, permiteţi-mi să fiu unul dintre cei care încă speră ca devoratorii de mondenităţi şi tot felul de alte tâmpenii apărute în presa sportivă să fie mai puţini decât oamenii care-şi doresc materiale de calitate, analize tactice, cronici obiective etc., aşa cum au văzut că pot găsi în publicaţiile străine, mai ales, dar şi în câteva mai mici de limbă română, fără prea mari pretenţii, fără să se viseze mari jucători pe piaţă, care activează în zonă doar din pasiune şi respect pentru sport!

Revenind, că tot am amintit de suporterii altor echipe, în caz că Dinamo sau chiar CFR Cluj nu reuşesc vreo minune în retur, principalele contracandidate la titlu pentru Steaua rămân Astra şi Petrolul; cu Pandurii se-ntâmplă lucruri ciudate şi nu cred că mai intră-n calcul…

Este cât se poate de clar că ploieştenii au reuşit cele mai spectaculoase achiziţii. Problema lor e alta: odată veniţi Mutu şi Zicu, am înţeles că pleacă Hamza şi Boudjemaa. Nu ştiu ce cred Lupii Galbeni, dar mie mutarea asta mi se pare un regres în ce priveşte jocul altfel bun al echipei.

Aşa cum şi la Steaua plecarea lui Bourceanu mi se pare o problemă destul de măricică, o mişcare total neinspirată, care umbreşte aducerea unui jucător foarte talentat precum Keşeru. De fapt, aici voiam să ajung – ştiu că îl avem pe Mihai Pintilii coordonator, că antrenorul a mai reuşit să ne surprindă plăcut în situaţii similare, dar tot un pas înapoi pentru echipă mi se pare transferul lui Alex în Turcia.

OK, ne zice Reghe să fim totuşi încrezători după un meci câştigat cu un adversar modest, să recunoaştem, Korona Kielce. Să fim încrezători, zic şi eu! Ce s-ar putea întâmpla aşa grav – să pierdem un titlu într-un moment favorabil? N-ar fi prima oară.

Da, eu sunt încrezător deocamdată. Vedem noi dacă am avut de ce… Până atunci să-i mulţumim lui Alex Bourceanu pentru prestaţiile sale la Steaua şi să-i urăm mult succes la Trabzonspor!

PS

În cu totul altă ordine de idei, la Europenele de fotbal în sală – sau futsal, cum văd că i se tot spune de-un timp – România a ratat calificarea în semifinale, fiind învinsă de Rusia. Printre marcatorii adversarilor se regăsesc nume ca Lima sau Robinho… 😀

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s