Tatiana, Tatiana – cola şi napolitana. Expirată!

La doar câteva zile după ce noul prezident reuşise să-mi câştige şi mie încrederea cât de cât, văd că duduia Tatiana, purtătoarea de vorbe de la Cotroceni, îşi pune poalele-n cap şi se ia de Ceaşcă – aşa-i zice ea lui Băsea, pare-se 😆 – că nu i-a făcut în curtea palatului măcar un chioşc, acolo, să-şi poată lua coca şi napolitane expirate – ciudate gusturi în materie de crăpelniţă, dar în fine…

Cineva comenta cu mult haz: tipesa cam are dreptate – e nevoie de cantină la stabiliment; cine ştie, poate-o fi cazul de-o vită Kobe, ceva, cândva… Şi iaca c-apăru-n vârfu’ dealului şi vita… ăsta… domnul Unguent, cel bucuros mereu de-asemenea delicatese.

Să-ţi trăiască franţuzoaica, Nea Culiţă, că dacă ţi-i alegi pe-ăştia după chipul şi asemănarea matale, mi-e că io redevin sceptic rău în privinţa-ţi! Ba – oroare! – s-ar putea s-ajung, în condiţiile date, să-l regret pe Băsescu! Asta în caz că n-ajunge el premier înainte, desigur. 😀

Pacea de Crăciun s-a supt un pic după Sfântul Ştefan, igitur. Dar s-avem toţi săptămână excelentă, zic! 😉

Advertisements

4 Comments

 1. Înainte de 1989 partidul numea în fruntea unor întreprinderi nişte politruci ( ca şi acum, de altfel 😉 ), care dacă habar n-aveau de treburile unităţii (plan, comenzi, aprovizionare, desfacere, etc) se apucau să caute praful prin birouri, să urmărească la sânge prezenţa, sosirile, plecările, sau întârzierile la program !
  Cam asta dovedeşte şi madama şi tare mi-e frică să nu cumva să facă şi sasul la fel !

 2. Preşedintele Turciei către UE: “Păstraţi-vă ideile pentru voi”
  Publicat pe Dec 29, 2014 în Recomandăm să citiţi
  erdogan-UEPreşedintele turc, conservatorul Recep Tayyip Erdogan, a respins criticile Uniunii Europene privind arestările masive care au vizat presa ostilă regimului său, cerându-le europenilor să se “amestece în propriile afaceri”.
  “Uniunea Europeană nu poate interveni asupra măsurilor luate (…) în cadrul legal, împotriva unor elemente care ameninţă securitatea noastră naţională”, a declarat Erdogan într-un discurs difuzat de televiziuni, în oraşul Izmir, informează Mediafax. “Nu au decât să se amestece în propriile afaceri”, a adăugat el, în prima intervenţie după arestările de duminică.
  Şefa diplomaţiei UE, Federica Mogherini, şi comisarul responsabil cu Politica europeană de Vecinătate şi Negocierile de Extindere, Johannes Hahn, au denunţat operaţiunile poliţiei turce, calificându-le contrare “valorilor europene” şi “incompatibile cu libertatea presei”.
  Erdogan i-a avertizat pe cei doi oficiali europeni cu privire la eventuale presiuni asupra judecătorilor, procurorilor şi poliţiei din Turcia. “Mă întreb dacă cei care menţin această ţară la uşa UE de 50 de ani ştiu ce reprezintă aceste măsuri”, a precizat el, făcând aluzie la arestări.
  “Elementele care ameninţă securitatea noastră naţională vor primi răspunsul adecvat, chiar dacă fac parte din presă”, a adăugat preşedintele.
  “Când luăm asemenea măsuri, ceea ce ar putea spune UE sau dacă acceptă sau nu, ne este egal (…). Păstraţi-vă ideile pentru voi”, a mai spus Erdogan.
  “Nu ne preocupă ceea ce ar putea spune UE, dacă ne acceptă sau nu ca membri, nu avem astfel de preocupări. În prezent, ne concentrăm pe protejarea securității naționale”, a mai afirmat Erdogan, conform Agerpres. “Ei spun că este vorba de libertatea presei, dar nu are nimic de-a face cu aceasta”, a explicat președintele, acuzându-i pe ziariștii arestați că fac parte dintr-o rețea ce vizează subminarea guvernului.
  Arestările de duminică au vizat în principal cotidianul Zaman şi o televiziune apropiată predicatorului islamist Fethullah Gulen, aflat în exil în Statele Unite din 1999, un fost aliat al lui Erdogan, devenit inamicul lui.
  Poliţia a arestat duminică 27 de persoane la Istanbul şi în mai multe oraşe din Turcia, în special jurnalişti, printre care Ekrem Dumanli, redactorul-şef al Zaman. Luni dimineaţă, televiziunea turcă a anunţat că trei dintre aceştia au fost eliberaţi în cursul nopţii, dar că 24 de persoane erau în continuare reţinute şi chestionate de poliţia din Istanbul.

 3. No, d`apăi are și conița Tatiana oareșce dreptate… Orice palat are cuhnia lui, nu? Și cum să chibzuiască mai cu spor slujitorii Domnului la binele norodului? Cu mațele ghiorțăindu-le de foame? Numa` că altele-s cestiunile arzătoare, nu burdihanele noilor castelani… Paregzamplu, cât e, bre, de la Cotroceni la Parlament? Să dea o fugă ăla cu ungurenii lui și s-aducă o straiță cu merinde. Ieftin și bun, c-așa-i vorba despre bucatele aleșilor neamului… Poate-or avea și-o ciosvârtă de Kobe la preț de Joiana. Garnisită cu trufe mai ieftine ca barabulele…
  Hai, noroc și la mulți ani, mânca-v-ar mama de consilieri!

  P.S. Cât despre cocoșeala (na, că Hahn îi zice badea Klaus la cucoș…) Erdoganului, e treaba lor. Or ști ei ceva, că acuș` s-o găsi vreunul să le ceară Bizanțu-napoi, nu?

 4. @Radu si @Toshiro
  O alta cestuine a cuconitei peste care am trecut destul de usor: i-ar placea si mobilier IKEA la Cotroceni! 😆

  La faza cu Turcia si UE nu ma (mai) bag (deocamdata) – da’ tre’ sa recunoastem c-are “oo die grosse” nea Erdoganu’!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.