Alegeri în Grecia 2015

Faţă de-acum doi ani jumate, cam aşa, mi-am schimbat radical opinia în materie de afaceri politice greceşti. Dacă atunci vedeam în Tsipras un tip cu porniri dictatoriale, iar în partidu-i Syriza extrema stângă, c-aşa mă informa “presa democrată”, vorba unui amic de pe Twitter, acum îl consider pur şi simplu reprezentantul unor oameni care reacţionează firesc la politica economică dovedită falimentară, cea mult iubită de fanii austerităţii.

Şi-ar mai fi o treabă. Grecii au salarii prea mari şi nu le pot susţine, macroeconomic vorbind? Posibil. Însă nu cumva nemţii şi ceilalţi europeni care s-au grăbit să le dea o mână de ajutor au comis-o apoi? Şi, până la urmă, ce-i regulează atâta grija pe Merkel & Co. de soarta grecilor de trag de ei să rămână în UE şi cu euro?

Da, ştiu, ne-au intoxicat anii ăştia cu neamţul muncitor şi grecul leneş, meridionalul în general, cel mai probabil din frustrare c-o duc şi ăia aproape la fel de bine, iar ei s-au obişnuit să facă mişto pe seama nivelului de trai al localnicilor din ţările prin care-şi petrec vacanţele. Asta e, meseriaşilor… Sau, cum ar zice unul de-al vostru: ghinion. Valabil şi pentru “dăştepţii” ăia cu “protestul anti-franc elveţian”, cu care nu pot empatiza şi pace.

Altfel, săptămână minunată s-avem toţi!

Advertisements

8 Comments

 1. No, d-apăi Greek politics… is Greek to me! 😀

  Cât despre ăia ce-mpușcă francu`, fie el și elvețian, m-a bufnit râsu` când am văzut c-au pus-o de-un protest. Păi, să se ducă-n Șveițaria, să-i ia pe sus pe-ăia, ce treabă are guvernul României că ei au vrut să facă nu-ș` ce chilipir…

 2. Mie aia de-mpusca francu’ elvetian, vorba ta, mi se par chiar cu caputu’, pe bune!

 3. O zi neagra pentru Grecia. Good bye, Artemios Ventouris Roussos…

 4. Da, am auzit si eu, fie odihnit Demis Roussos.

 5. http://www.hotnews.ro/stiri-international-19221485-este-alexis-tsipras-noul-cal-troian-rusiei-primele-miscari-ale-noului-premier-grec-vrea-tratament-mai-bland-pentru-rusia-vrea-arme-rusesti-anuleaza-vanzarea-portului-pireu-catre-chinezi.htm

  Neaparat sa citesti si comentariile, Mihai.
  Cat despre intoxicat, nu stiu cine ti-a facut tie asta. Eu le-as fi zis din start: grecul nu e lenes, ca altfel nu ar fi mers masiv in Germania sa munceasca.
  Din pacate, istoria ultimilor 70 de ani a fost nedreapta atat cu grecii cat si cu noi. Trebuia sa stea fiecare acolo unde le e locul: noi in Europa si ei in URSS.

 6. Anto, sa n-am ambitie, sau cu tot respectul, cum consideri – numai cu din astia vii??? Bine…

 7. Mihai, tocmai am vazut niste inregistrari groaznice din Donetk. Ceva ce nu iti poti imagina, te asigur. N-o sa mai vin nici aici cu vreun , doar o sa ma rog sa avem parte de pace si bunastare. Si sa ne dea Dumnezeu gandul cel mai bun, sa ne fereasca de cel rau, exact cum spune Tatal Nostru. Nici macar in gluma n-ar trebui sa mai facem jocul unora ce ni se par ei mai , ci sa ne ascultam constiinta si bunul simt. Nici pe departe nu e un indemn sau un sfat, ci doar o dorinta a mea interioara, pe care nici macar nu as fi pomenit-o aici daca n-as fi vazut ororile alea. Sa auzim numai de bine!

 8. Anto, stiu de Ucraina. Si ma doare sufletul, crede-ma, Insa nu ma pune sa scriu acum despre asa ceva, nu sunt Hemingway!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.