Steaua era s-o facă de oaie cu Botoşani

Început bun, două goluri venite firesc, alte câteva ocazii monumentale, dominare cvasitotală în prima repriză, iar ocazii uriaşe în startul celei secunde – cam aşa arătase meciul de-aseară dupa vreo 50 de minute, când steliştii puteau conduce deja chiar şi cu 5-0!

Dar vine intrarea neatentă, i-aş zice, a lui Prepelix – care eu tot nu cred că trebuia să primească roşu direct, că doar n-a fost intenţie la contactul (urât, e drept) cu adversarul, ba mai şi atacase mingea şi-o atinsese primul – şi înlocuirea sa cu Bourcensis, care urma să ţină mijlocul în lipsa căpitanului eliminat.

Şi ce face meseriaşul ăsta? După cinci minute de stat în teren, se descurcă de două galbene, unul mai stupid ca altul, la interval de câteva zeci de secunde! Eliminare justă şi Steaua e nevoită să joace-n 9 oameni cam juma’ de oră.

Acum, eu nu vreau să dau verdicte – dacă acţiunile lui au fost involuntare şi vorbim numai de tembelism, ca să fiu elegant, sau premeditate şi putem vorbi lejer de ticăloşie. Cert e că efectele acestor acţiuni s-au văzut în desfăşurarea ulterioară a partidei; bine că nu şi pe tabelă!

Echipa din Botoşani, care evident nu venise la Bucureşti să frece menta ca Petrolul la Tg. Mureş etapa trecută, dar care nici nu putea mai mult, s-a trezit într-o superioritate numerică generoasă şi-a început să spere că poate realiza surpriza, făcându-mă pe mine să tremur de nervi la gândul că iar sunt în stare ai lu’ Gâlcă să piardă – acasă! – un meci pe care-l aveau în mână.

Cu toate că bezmeticii-n cauză au reuşit să se blocheze temeinic, trebuie să recunosc că nu mi-a picat bine deloc să-mi văd Steaua înghesuită în propriul careu cum numai rareori am văzut-o chiar şi-atunci când întâlnea trupe celebre şi puternice din Europa!

Până la urmă, zăbăucii noştri se pricopsiră cu trei puncte care pot însemna un nou titlu – râmân la părerea că meritat, per total, dar numai dacă trec cu brio şi examenul greu de la Iaşi! – după ce mureşenii s-au împiedicat nasol la Giurgiu. Apropo de asta – mulţumiri giurgiuvenilor că s-au comportat normal!

Hai săptămână excelentă s-avem toţi, comme d’habitude!

7 Comments

  1. Bai, nu mai insista cu frecatu’ mentei. Ti-a schimbat opinia postarea unuia care se crede mult mai istet decat este de fapt. ASA ne-a batut cu mare noroc, dintr-o executie de exceptie in min.85.

  2. Unde mi-am schimbat eu opinia??? Era fix aceeasi imediat dupa meciul vostru de la Tg. Mures, evidenta chiar din titlu!

  3. Te refereai doar la Astafei, care, fie vorba intre noi, cum mai zicea unu’ pe gsp, atata poate. E sufletist, are disponibilitate la efort, da’ e bezmetic.

  4. Am zis ca nu m-as lua chiar de toata echipa, iar pe Astafei il evidentiam – un fel de ‘si cu Victor zece, care-i si intrece’! 😆

  5. Bre, Ovidiule, spune-ne și nouă ce mai nou cu echipa care visa la event și e pe locul 5-6… Mai rămâne vreun expat pe-acolo, sau vă bazați pe Astafei-cel-Căscat, sufletist, cu disponibilitate la efort etc.?

  6. Cred ca va trebui sa ma legitimez 😀 Am citi planu’ de reorganizare, si nu cred ca poate sa fie aprobat. Veniturile sunt exagerate peste limta rezonabilului. Cel mai probabil vom da faliment si nu vom continua in liga I. Prin targ umbla vorba cam asa: dupa faliment, sigla si palmaresu’ ramana la primarie care va prelua Petrolistu’ Boldesti din liga a treia, care va deveni Petrolul Ploiesti. Vom vedea ce va fi pana la urma…

  7. Bai, dar sunt o groaza de oameni seriosi in judetul ala care pot investi in echipa de traditie, cu conditia sa fie chiar aia, nu vrajeli!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.