La revedere, Platamonas! Bun găsit, Bansko!

De data asta m-am trezit la prima oră, ca să profit, totuşi, de pontul cu răsăritul vândut de omul ăla. Coboară şi Blonzimea cu mine şi ne-aşezăm pe terasă, lăngă piscină. Şi aşteptăm.

Pe lângă noi mai trec vreo câţiva inşi, majoritatea români, care se-ndreaptă grăbiţi spre plajă. Cum oamenii păreau să ştie mai bine despre ce e vorba, ne luăm după ei şi observăm că soarele deja răsărise, doar că era mascat, din unghiul nostru, de o umbrelă. 😆

Bineînţeles, telefonul meu era deja full şi mi-am dat seama de asta fix în acel moment, aşa că l-am folosit pe-al Blonzimii pentru vreo douăj’ de poze cu mingea roşie (sau roz, în fine) care devenea uşor-uşor gălbuie. Una dintre aceste poze a apărut pe blogu-mi imediat după revenirea din concediu, adică acum două săptămâni şi-un pic, mai exact. În consecinţă, azi o pun pe-asta…

IMG_20150730_065352

…făcută din holul hotelului, în drum spre cameră, înainte de a coborî iar pentru micul dejun bufet pe care gazdele noastre îl pregătiseră deja undeva în stânga cadrului, la restaurant, deşi m-aş îndoi să poată cineva observa aici brânzeturile şi celelalte bunătăţi cu care eram răsfăţaţi în fiecare dimineaţă.

Apoi decidem să ne bucurăm cum se cuvine de cele câteva ore rămase până când fi-vom nevoiţi să predăm camerele şi ţuşti în mare, făcând cu mâna din apă către avioanele utilitare care zburau destul de jos deasupra noastră – le auziserăm noi mai devreme, ba văzuserăm şi un elicopter care purta o nacelă-recipient, dar a fost nevoie ca amicul V. să confirme:

Bă, a izbucnit un incendiu aseară târziu în pădure, de la noi de pe balcon se vedea bine de tot, iar ăştia sunt pompieri, uite, aterizează…

Amerizează! simt nevoia să-l corectez.

Aşa… amerizează, iau apă şi duc acolo, unde e nevoie.

Aha! fac şi ne continuăm bălăceala şi nu ne mai dăm duşi…

Până la urmă a trebuit să predăm şi camerele pe la prânz, ne-am luat la revedere de la Marea Egee, eu hotărît fiind să existe o asemenea revedere foarte curând, apoi de la lume, de la care-am luat şi nume – barmaniţa Katerina, fata de la terasa de lângă piscină, Eleni, ospătarul Iorgos (culmea, pe cel cu pontul n-am aflat cum îl cheamă că nu era prin preajmă, dar data viitoare, cum spuneam) – şi ne-am cărat spre Bansko, nu înainte de-a fi uşor boscorodit de Blonzime că a fost nevoită să ducă ea singură rucsăcelul comun la maşină, eu apucându-mă de salvat hărţi cu traseul pe mobil.

Că da, fetelor li s-a părut cam lung drumul la venire, făcut dintr-o bucată, aşa că am decis să facem pauză de-o noapte în Bulgaria la întoarcere, iar locul ales pentru asta a fost această localitate, Bansko, după ce trecem forntiera din Grecia pe la Kulata acum, adică de la Salonic, cum scăpăm de centurile oraşului, o mai ţinem doar puţin pe Egnatia Odos, apoi stânga-n sus pe hartă spre Serres etc.

Pentru cine nu e la curent, Bansko asta e o staţiune montană destul de celebră printre schiori şi iarna bănuiesc că e o minune, doar că acum, vara, mie cel puţin, mi s-a părut dezolantă: era pustie, la ora aia, nici măcar prea târziu, vreo 6 după-masa, am fost singurii clienţi ai unui Carrefour dintr-un mall-işor şi nici măcar n-aveau bere (!!!), am dat în primă fază de două hoteluri închise, la un altul a zis un nene că n-au locuri, dar până la urmă tot răul spre bine: am nimerit la Maria Antoaneta, unde am plătit 16 euro de căciulă cu demipensiune şi unde ne-a plăcut la nebunie!

Dar despre seara petrecută acolo, prânzul de la Sofia şi ploaia adusă de noi până la Bucureşti via Giurgiu, probabil mâine, dacă nu mă va fi enervat din nou peste măsură Steaua diseară. 😀

PS

La mulţi ani, Cristi! 😉

Advertisements

2 Comments

  1. mmm mișto poza ⇨☼

  2. Danke! The beautiful Sun… 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s