Pizza, chiftele, cartofi şi friganele

Desigur, eu vorbesc aici numai de cele ce apar în mod constant în tăviţele de lângă frigiderul cu fructe şi prăjituri şi recipientele cu nelipsita îngheţată, întrucât, undeva la doi paşi, găseşti, alături de minunatul grătar, inclusiv cărnaţi şi cremwurşti, ca să nu mai zic de droaia de friptane sfârâind.

Cam ăsta e meniul standard de gustări, în afara meselor principale, la Barul Tuia de la .Com – aşa l-am poreclit noi după ce mi-a făcut o poză Blonzimea cu numitul conifer în planul secund, că lui, oficial, barului adică, îi zice Snack.

Chiftelele alea seamănă teribil cu bifteki de la greci, aplatizate şi condimentate mai ciudat decât ale noastre sau ale americanilor, ba în 2013 remarcasem că şi dimensiunile amintesc de litoralul Mării Egee, nu doar forma. De data asta sunt ceva mai mici şi cu ceva mai puţin condiment din ăla, ceea ce m-a făcut să presupun că folosesc pentru ele cam aceeaşi compoziţe ca pentru ceea ce ei numesc Kebapche – un soi de mititei din zonele slave de sud, buni, fără discuţie, însă care nici nu se compară cu micii noştri româneşti!

Cartofii, în cazul acestor gustări de lângă piscine – da, sunt mai multe, de fapt! – sunt prăjiţi, adică ceea ce anglofonii numesc French Fries. N-ar fi fost nimic de adăugat aici dacă n-aş fi simţit o diferenţă uriaşă între ei fierbinţi şi atunci când se răciseră.

La friganele, însă, după care trebuie să recunosc că nu sunt deloc înnebunit, am de precizat oarece, anume că, pe lângă cele clasice, apar deseori şi nişte excelente felii din specie cu extra caşcaval şi niscai şunci de te duc direct cu gândul la pizza!

Iar pizza-pizza, na, e pizza: Margherita sau Prosciutto sau Funghi sau Prosciutto e Funghi sau… Hai c-aţi prins ideea – e de câteva feluri clasice şi bună, chiar mai bună ca aia de data trecută de la UAI şi cu blat pufos. A, normal, mie îmi place mai mult aia cu blat subţire şi moale de la cărciuma de pe plaja-plajă, cea cu nisip fin auriu deschis de la ţărmul mării, dar despre ce-i şi pe-acolo, data viitoare.

Acum hai săptămână super s-avem toţi!

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.