Porumbul şi maimuţa

Pentru cei 16 euro vigneta pe o lună plus 80 de kilometri şi ceva din Vamă la Albena, pe bune de nu-i profitabil să mergi la mare la bulgari!

A, da, am mai plătit pe la Lehliu, la o benzinărie de pe autostradă, şi taxa de pod vreo 26 de lei două treceri, dar pe-aia o plăteşti oricum dacă vrei să treci Dunărea dinspre Bucale, că altfel nu se prea poate să ajungi la mare con machina.

Adaugi la preţurile astea exorbitante cam 40 de iepuraşi de căciulă pe zi pentru tot ce vrea muşchiuleţul tău, apoi adio porumb şi maimuţă sur la plajă!

Fix asta fu explicaţia Blonzimii către prietenii care voiau să ne viziteze – şi care ne-au şi vizitat apoi: bă, şezlonguri incluse, umbreluţe, nisip fin şi apă curată, ca să nu mai zic că nu vine nici dracu’ să te reguleze la creieri cu porumbul şi maimuţa, ca pe plajele din România!

Iar pe plajă ai celebrul deja restaurant RAI, care deserveşte hotelul nostru . Com şi Ralitsele. Ăsta se deschide pentru AI la 11 şi e show: zeci de inşi purced către intrare ca zombies ăia din Întoarcerea morţilor vii, doar că în loc de brains, brains, se vede în privirile tuturor cum îngână beer, beer.

Dar despre bere, animaţie şi cum am reuşit eu să reţin piesa de rezistenţă, probabil mâine…

Numai de bine s-auzim!

Advertisements

4 Comments

  1. e logic sa preferi orice litoral in detrimentul celui romanesc! 😀

  2. Vere, pai tocmai povesteam zilele trecute cu un prieten – au fost si ei, adica el cu familia, la mare in cam aceeasi perioada, dar in Romania si nu prea era incantat: ei au platit ceva mai putin, c-au facut rezervare devreme, prin octombrie anul trecut, pentru apartament cu demipensiune – mic-dejun si pranz – dar s-a interesat nevasta-sa cat ar fi dac-ar vrea sa ia abia acum si cica 400 de iepu pe noapte doar cu mic dejun sau parca nici macar cu ala! Asa ca i-am spus: nene, pai atunci incearca Albena la anul ca-i la indemana si statiunea aia e perfecta pentru familiile cu copii inca mici, ca sa nu mai zic ca-i extrem de reconfortant sa stii ca ai permanent siguranta aferenta serviciilor de tip all-inclusive. Deci, chiar daca fi-voi luat la rost de falsii patrioti, eu voi tot evita litoralul romanesc pentru sejururi serioase, cel putin pana cand se va gandi careva de pe-aici sa-ncerce sa-mi ofere ce mi se ofera prin alte parti: un raport calitate/pret rezonabil.

  3. Avem o tara extraordinar de frumoasa…pacat ca nu stim sa facem turism in adevaratul sens al cuvantului…pai daca ar fi avut bulgaroii astia toate minunatiile noastre naturale…eheeee…

  4. Au si bulgarii destule minunatii, no worries!


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s