Bucureşti – Albena 2017, acum cu autocarul

Am făcut pentru prima oară figura în cauză şi, sincer vă zic, ne-a plăcut la nebunie! Serios – nu tu volan şi oboseală, stai ca belfăru’ şi admiri peisage, mai bagi un senviş, chestii de-astea. Bine, e mai greu să tot soliciţi opriri neprogramate, dar, în mod normal, nici mare bai nu-i.

Ce vedeţi mai sus e o poză făcută de mine ca s-arăt lumii cum călătorim noi, anume c-un rucsăcel pentru amândoi. E drept, Blonzimea-mi mai ducea cu ea separat şi sacoşa de plajă made by Costică, asta ca nu cumva să se-apuce al dvs. cu stimă să urle după haleală pe drum.

Procedura care-i? Păi ghida noastră – simpatică, blondă şi creaţă, că tot era curios un prieten – s-a întâlnit cu noi toţi în faţa Parlamentului, ne-a îmbarcat şi cam asta fu: direcţia Giurgiu, ajuns la frontieră lejer, trecut iar lejer, popas la un OMV pentru ceva chestiuţe, apoi fuga spre Varna. Apropo, Parlamentul e ăsta, în caz că se-ntreba careva:

La Odessos, c-aşa-i zicea portului pe vremuri, cei care mergeau către Burgas – şi-n staţiunile de la sud – s-au mutat în alt autocar. Noi ne-am continuat drumul spre nord, spre Balcic – aşa-i traseul.

Şi-am trecut, cam fără să vrem, şi prin ceea ce bănuiesc a fi staţiunea Sf. Constantin şi Elena. Dar măcar am ginit acolo un restaurant abandonat şi năpădit de bălării. Desigur, nu m-am putut abţine şi-am băgat urgent o foto:

Până la urmă am reuşit să-i depunem pe cei câţiva inşi cu treburi pe la Nisipuri, printre care şi un cuplu cu care făcuserăm la plecare schimb de locuri involuntar, şi-ajungem, în fine, la destinaţia noastră: Albena.

Aici, plin de haioşenii, doar că le povestesc eu după altă vacanţă, asta de Sf. Maria. Hai weekend excelent şi săptămână minunată s-avem toţi, plus toate cele cuvenite sărbătoriţilor perioadei!

Advertisements

2 Comments

 1. Na, vezi c-ai ajuns la vorba moșului? Autocarul, bre! Și-ai timp de tot și toate… Dar la Tiulenovo n-am ce-i face, tre` să rabd un drum cu mașinuța. Ei, oi supraviețui eu…

  Mda, am tot zis că să văd și cum e la Sv.Konstantin i Elena, că pare mai discret, mai fără îmbulzeală. N-am apucat decât să iau o gustare rapidă în timpul unei opriri. Rămâne pe listă…

  Vacanță, zici? De Sf.Maria? Poate la tine, că n-ai Mării în familie. Fiara rămâne la noi, mâine și poimâine mese cu sărbătoritele, și-ntre timp, să nu-mi ies din mână… nea Aleeecu, nea Aleeeeecu cu Ferdinand al lui, nu se mai termină odiseea asta!

  Na, vorbețti de lup și… Alecu mă sună… E tare!!!

 2. Ei, am si-n familie si printre prieteni, dar nu dau eu bairam in locul lor! 😀
  Iar cu autocarul, da, ne-a placut, insa eu parc-as prefera stilul clasicizat la noi: doua cupluri intr-o masina condusa de cineva care se relaxeaza cand sofeaza.
  La faza cu Tiulenovo te-a intaratat JB, bag sama…


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s