The European Soviet Union

V-am mai zis că nu-s chiar eurosceptic încă, dar m-a distrat la culme şi poanta asta foto, postată de amica Denise acum:

Aşa c-am preluat-o şi-aici, să ne-amuzăm impreună. 😉

Hai weelend excelent s-avem toţi!

Advertisements

2 Comments

 1. Dar de asta ce zici ?
  Netanyahu din nou in vizita la Vladimir Putin / Adică, din nou, romanii sunt cei mai prosti…

  Prime Minister of Israel Benjamin Netanyahu thanked Russian President Vladimir Putin for Moscow’s role in the recovery of the remains of Sergeant Zachary Baumel who went missing during the Lebanon War in 1982. Netanyahu made the comment during his official visit to Moscow on Thursday.

  “Our military, together with our Syrian partners, discovered the place of his burial. We are very pleased that he will be given all the necessary military honours at home, but most importantly, this is a purely humanitarian matter, so his close relatives will now have the opportunity to bring flowers to his grave,” Putin said.

  “All the necessary genetic examinations were carried out. We have the remains. And we, with your participation, will send these remains to Israel today, in accordance with military tradition,” he added.

  “There will be a funeral tonight in Israel, in which the family of the sergeant will take part. His body will be buried in the land of Israel. We are once again deeply grateful to you, Mr. President, for your personal friendship, your position, the Russian position of sharing these common values with Israel,” the Israeli leader said, adding that Baumel’s family had been told about the “selfless act” of the Russian fighters who recovered the body and asked him to personally thank the Russian leader.

  Baumel was killed aged 21 during the battle of Sultan Yacoub. A general election will be held in Israel on 9 April.

  Miercuri, Vladimir Putin a inaugurat prima uzină Mercedes din Rusia.

  Austria îndeamnă la ‘legături puternice’ cu Rusia și deschide două consulate, în cele mai importante zone

  Ungaria a început să cheltuiască din cei 10 miliarde de euro oferiti de Rusia pentru extinderea centralei nucleare de la Paks

  Vladimir Putin se întâlnește cu președintele Bulgariei

  Franta este cel mai mare angajator strain din Rusia: peste 500 de intreprinderi franceze isi desfasoara activitatea pe teritoriul Rusiei. Când a vizitat Rusia anul trecut, Macron a fost insotit de o delegatie formata din peste 30 de sefi de intreprinderi franceze.

  Etc.

  Adică foarte mulți își fac treaba în timp ce în ultimii patru ani Romania nu a avut contacte oficiale cu Rusia nici măcar la nivel de secretar de stat. Iar pe plan economic lucrurile stau precum le puteți citi în articolul:

  Acuze fără precedent la adresa Guvernului, Uniunii Europene și S.U.A. Gabriel Antoniu Lavrincik, director comercial SIMEX: ”Statul român, U.E și S.U.A. pun piedici investitorilor români să progreseze în Rusia”

  Ba mai rău, de la politicieni și pana la mass-media, în Romania se zbiara în cor despre cât de mare dusman este poporul rus, cât de ticalosita este Rusia ca a anexat Crimeea (fără a se sufla un cuvintel despre faptul ca și Romania are teritorii ocupate de Ucraina), cât de trădători sunt nemții ca fac afaceri cu rușii (ca de exemplu în emisiunea de aseară de la Antena 3 în care a fost invitat Calin Popescu Tariceanu), samd.

  Altfel spus, politicienii și ziarele din Romania au un discurs de parca declansarea războiului romano-rus este iminenta. Mai trebuie să-l expulzam pe ambasador și sa anuntam mobilizarea generala. Parca am fi o casa de nebuni…

  Desigur, nu-i musai sa fim prietenii Rusiei. Dar de ce atâta ura? De ce nu putem avea relații normale cu gigantica țara de la Răsărit? De ce trebuie sa pierdem enorm de multe și de mari oportunitati economice, în timp ce celelalte state europene profita din plin de ele? De ce trebuie sa fim mereu cei mai prosti?

 2. Radu, merci de comentariu, dar noi ascultam niscai muzici pe-aici vineri seara. 😉

  In alta ordine de idei, “proasta de Veorica” cica tocmai facu o treaba senzationala legata de Portul Constanta. 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.