America

Bucătăria Diavolului – Fabrica de coca

Fabrica de coca

VIDEO

Tinerii de bani-gata trebuie să ştie cum se prepară cocaina pe care o savurează in cluburile de noapte. Pentru ei, am urcat in Munţii Sierra Nevada, din Columbia. Am pătruns in “bucătăria Diavolului”, de unde cocaina pleacă spre Bucureşti la preţul de producţie de un dolar jumate gramul, ca să ajungă la destinaţie cu 150 de dolari gramul. Amatorilor de droguri le prezentăm procesul de fabricaţie a cocainei, să nu zică nici unul că nu ştie ce bagă in el. Textul din ziar aici.

Katrina şi românii

Larose

VIDEO

Maiştri, ingineri proiectanţi, simpli muncitori. Cei mai mulţi spun că s-au săturat să fie trataţi ca nişte ciocănari de doi bani pe lună. De aceea şi-au luat lumea în cap şi au acceptat prima ofertă de muncă. Şansa şi o firmă de recrutare i-au dus tocmai într-un şantier naval din Larose, o localitate situată în apropiere de New Orleans. Acum câştigă de opt-zece ori mai mult decât în ţară. Textul din ziar aici.

Jesus of Orlando

Jesus

VIDEO

International Drive, celebra stradă pe care s-au adunat aproape toate magazinele şi curiozităţile din Orlando; Universal Studios, un uriaş platou de filmare unde magia filmului capătă realitate; Disney Land, acolo unde cu toţii, de la unul la o sută de ani, dăm în mintea copiilor şi ne mai şi lăudăm cu asta. Ei bine, toate aceste posibilităţi de distracţie, care au dus faima oraşului Orlando în toată lumea şi-au găsit în ultimii ani un concurent neaşteptat în piaţa atât de disputată a distracţiei. Este vorba despre complexul “Holy Land Experience”, unde se spune că te poţi distra cu… Dumnezeu! Este singurul loc din lume unde entertainment-ul se îmbină în cel mai natural, dar şi controversat mod cu educaţia religioasă. Un parc de distracţii cu subiect biblic! Textul din ziar aici.

Audubon aquarium

acvariu

VIDEO

Dacă s-ar face un clasament al celor mai spectaculoase zece muzee din America, “Audubon Aquarium of the Americas” s-ar regăsi cu siguranţă pe unul dintre primele locuri. Cu peste trei sferturi de milion de vizitatori pe an, aproape la concurenţă cu plăcerile… “lumeşti” de pe Bourbon Street, strada aflată la o aruncătură de băţ mai încolo şi care atrage ca un magnet turişti din toată lumea, instituţia şi-a câştigat pe parcursul anilor un binemeritat renume. Şi nu numai printre puşti, “copii” de toate vârstele, de la 5 la 85 de ani, venind aici an de an ca la o Mecca a naturii, bucurându-se cu toate simţurile de binecuvântarea muzeului cu mii de specii de animale.Textul din ziar aici.

Bourbon Street

VIDEO

Pentru vizitatorul sosit prima oară în New Orleans, două sunt lucrurile ce par evidente încă de la bun început: pe de-o parte, este senzaţia că uraganul Katrina abia a trecut pe acolo şi, pe altă parte, faptul că întreg oraşul nu este decât un apendice al celebrului “French Quarter”, cea mai veche şi renumită zonă din New Orleans. Este probabil singurul loc din America unde interdicţiile de a bea alcool pe stradă, de a flirta până la limita adulterului cu necunoscuţi şi de a dansa până la epuizare din bar în bar nu numai că nu sunt interzise, dar sunt chiar încurajate de autorităţi. Textul din ziar aici.

Disneyworld: Paradisul mămicilor fericite

disney

VIDEO

Pentru cetăţeanul american, indiferent de starea lui socială, vizita la Disney World echivalează cu un certificat de bună purtare, obligatoriu pentru orice familie care se respectă. Pozele, filmele, autografele, paiele, dar şi cotoarele de la bilete vor fi păstrate cu sfinţenie şi arătate generaţiilor următoare. Prima senzaţie cînd ai pus piciorul în Disney World este că ai reuşit să prinzi, în sfîrşit şi într-un singur cuvînt, secretul care guvernează America. Cuvîntul este “Huge”… Uriaş… Imens. Textul din ziar aici.

Un român la Curtea Regelui Tenis

trifu

VIDEO

A plecat să cucerească lumea la 17 ani cu o rachetă de tenis, trei mingi cu puful neatins şi cu 200 de dolari în buzunar. După zece ani de realizări remarcabile, dar şi in­suc­cese, jucătorul echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, şi-a văzut împlinit visul din juniorat. Acum şi-a întemeiat una dintre cele mai invidiate familii din Florida şi face parte din selectul club al antrenorilor de tenis de la Academia Bollettieri, perla învăţământului sportiv privat din întreaga lume. Textul din ziar aici.

TrackBack Identifier URI