Altă leapşă de la Rox

Sunt în foarte mare măsură de acord cu tot ce scrie această doamnă şi îmi place la nebunie cum o face, aşa că vă prezint un fragment din articolul ei de azi.

MĂI, SUPLEANTULE! ŞI MĂI, TOŢI IMPOSTORILOR!

“Bună, sunt MRU şi totul mi se cuvine, pentru că de mic am fost învăţat cu privilegiile. Am servit patria aşa cum respiram, m-am făcut secretar UTC şi UASCR şi am servit cauza partidului aşa de frumos încât tovarăşii de la PCR plus cabinetul 2  m-au promovat supleant în C.C.  Şi eram doar student, aveam tot viitorul în faţă. Dacă nu era încurcătura din decembrie 1989, azi m-aş fi bătut cu unul mic şi rău, pe nume Boc de la Cluj, pentru funcţia de ministru al Tineretului Comunist.

De altfel, scrisoarea mea către tovarăşul Ceauşescu, în care îi ridicam osanale ca supleant, ca să ajung membru plin, e mai convingătoare decât limbile lui Boc în fundul genial al tovarăşului. Eu, pentru că aveam mai multe propensiuni decât Boc către Securitate, urma în mod sigur o ascensiune fulminantă, ocrotită de însăşi tovarăşa, mama noastră a tuturor ariviştilor, Elena Ceauşescu, aceeaşi care l-a promovat şi pe tovarăşul Traian Băsescu.

Şi cât îl invidiam eu pe atunci, că eram mic faţă de el, adică tovarăşul Băsescu era membru al nomenclaturii, 2000 de stăpâni ai României, care îi slugăreau pe stăpânii cei mari, atotştiutori şi atotputernici, ale căror directive şi indicaţii preţioase le urmam neabătut. Chiar dacă între timp tot restul populaţiei României erau (a)bătuţi. Nişte viermi, vorba Tovarăşei.

Atunci când s-a întâmplat la Târgovişte mi-am pierdut părinţii adoptivi. Dar a trebuit să stau cuminte în banca mea, deoarece la Iaşi fiind eram mai aproape de Moscova şi ştiam că mai am de aşteptat până consumă puterea tovarăşii Iliescu şi Băsescu. Mi s-a pus în vedere încă de pe atunci, să am răbdare şi să mă afirm ca element intelectual pe plan intern şi internaţional, până la conducerea SIE, iar învăţătorul meu a fost însuşi profesorul Brucan – un geniu care devenise deja profesor universitar, când nu avea nici liceul, plus Ana Pauker, care este pentru mine o icoană de închinat. O ţineam la MAE pe perete ca ministru. Până m-a dat afară premierul Tăriceanu, pentru că a fost arogant faţă de însuşi tovarăşul preşedinte Băsescu şi nu a vrut să plece din funcţie.

Aşa că până la urmă, toate etapele premergătoare fiind parcurse, era absolut normal şi meritam să fiu prim-ministru ca să pot pe urmă să ajung preşedinte al ţării după ce nu mai putea candida tovarăşul Băsescu. Numai că nişte duşmani ai poporului m-au dat jos fără pic de respect faţă de trecutul meu revoluţionar. Adică, unul pe care l-am trimis la şcoală, m-a trimis în şomaj. Şi se mai pretinde de stânga, Ponta îl cheamă şi mi-a luat locul la Palatul Victoria. Un nenorocit, avea 17 ani în decembrie 1989 şi în loc să lupte ca să se ajungă în UTC ca mine, a ieşit în stradă ca să-mi ruineze mie planurile. Culmea e că mi le-a ruinat şi după 22 de ani.  Un nenorocit şi mai mare, Crin Antonescu îl cheamă, şi-a permis aroganţa maximă să-l suspende pe însuşi tovarăşul preşedinte Băsescu. Dar de la Antonescu ăsta oricum nu mă puteam aştepta la nimic bun, deoarece el şi tot neamul lui erau tot duşmani ai poporului, încă de pe când eu mă afirmam ca element sănătos al patriei noastre, Republica Socialistă România”.

Ghilimelele îmi aparţin. :P

Vă invit să citiţi continuarea în original – am înţeles că ţine foarte mult la acest text şi ar fi păcat să nu-i vizitaţi blogul. 😉

La cât au pătimit românii în timpul regimului băsist, ar fi chiar culmea să nu-l vrea şi demis pe suspendat!

PS

La mulţi ani, Cristi!

4 Comments

  1. Ei, ia să văd eu cum e cu tov. MRU… 😉

  2. Pai e cum zice Roxana. 😉

  3. Ce chestie ! Si eu i-am scris o scrisoale cu osanale tov Ceausescu, in cls a 2-a parca ne-a pus d-na invatatoare sa scriem o scrisoare catre conducatorul patriei, si eu chiar m-am chinuit sa o scriu cat mai profesional, asa ca un fel de scrisoare de recomandare corporatista, cu evidentiat calitatile, plus de trasat planuri pt avansare profesionala pe viitor ! Chiar scriam de zor, pe cand cei din jurul meu terminasera de mult, si a venit d-na invatatoare chiar ingrijorata, (dupa cum i-a si povestit lui mama ulterior si mi-a confirmat ea), ca nu intelegea ce naiba aveam eu de scris asa de mult acolo si inca si cu efort atat de sustinut si oarecum necaracteristic pt mine, chiar s-a speriat sa nu cumva sa scriu vreo prostie si sa intre dansa la apa ! Dar pana la urma s-a linistit ca a vazut ca am scris ff profesional !!

    Zau, si la ce mi-a folosit ?! Ca nici macar nu era pt nota, nici nu am apucat o cariera in UTC ca intre timp s-a desfiintat, si am apucat doar sa fiu pionier simplu vreo 2 ani si gata ! Mi-a zis mie mama sa fiu mai ambitios sa ma bag in fata, ca sunt prea timid din fire, si uite cum ajung unii sefi pionieri si obtin mai tarziu cariere stralucite de functionari guvernamentali ! Nu asa ca mine, tot functionar si eu, dar care nu am fost in stare nici sa ajung functionar la o simpla primarie in Romania de azi, de a trebuit sa caut unde naiba prin lume se cauta functionari asa mai mediocri, dar totusi constiinciosi la scris diverse scrisori de recomandare, de am ajuns tocmai la paralela 59…unde, desi se cauta functionari, totusi nici macar nu se gasesc mai mult de 2 feluri de iaurt neapos in supermarket, si nici nu imi apreciaza mai nimeni constiinciozitatea, ba chiar ma indeamna seful de sindicat de cate ori ma vede sa invat si sa ma mai relaxez la locul de munca pt ca par prea workaholic si chiar PREA ambitios din fire, si exista riscul sa se streseze alti functionari din cauza mea, ca e posibil sa apara cumva ca ei ar fi mai putini constiinciosi decat mine !

    Zau, ce soarta pe acesti functionari mai constiinciosi, fie ca sunt de nivel mai mediocru simplu ca mine, fie din aia de tip leader de functionari guvernamentali, chiar oriunde am lucra ! Zau daca intelege cineva ce dileme etice pot exista in sufletul unui functionar intretinut din bani de la contribuabili, si inca si in cazul acelora din noi care chiar am avut de mici chemare catre aceasta cariera birocratica !…Si acum tin minte ce bucurie am simtit in sufletul meu cand am vazut prima oara cum arata o stampila adevarata !

  4. Rudolph, mergi la vot? Mai sunt romani prin zona? Mobilizeaza-i! 😉


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.